onderdeel van:

Vierzonenweg 25
7681 DZ, Vroomshoop

Tel.: 0546 - 641778
info@wrinternational.nl

Stalstrooisels losgestort

Onze stalstrooisels worden aangevoerd in containers van 50 m3 of in opleggers met een walkingfloor. Het transport wordt verzorgd door onze vaste huisvervoerders, en is het gehele jaar op afroep leverbaar in Nederland, Duitsland en Belgie


Dennenzaagsel (losgestort per kuub)

Dennenzaagsel is de goedkoopste variant van de losgestorte stalstrooisels. Doordat het dennenzaagsel licht klam wordt aangeleverd is het product niet stoffig.

Bij het productieproces word een niet ontschorste boom (enkel naaldhout) verzaagd, hierdoor is het aandeel schors in het product relatief hoog in vergelijking met het gezeefde fijnsparzaagsel. Tevens is dennenzaagsel een ongezeefd product, waardoor er grovere delen in het product aanwezig kunnen zijn.

Door aanwezigheid van schors en vochtigheidsgraad in het zaagsel is er kans op snellere bacteriegroei.


Gezeefd fijnsparzaagsel (losgestort per kuub)

Bij het productieproces worden alleen ontschorste fijnsparren verzaagd, waardoor het aandeel schors in het zaagsel minimaal is. Het voordeel hiervan is dat de zogeheten Klebsiella bacterie minder grip krijgt op het product.
Door het zeefproces worden de grovere delen fijnsparhout verwijderd, waardoor er minder complicaties bij de hakken en klauwen van het rundvee ontstaan.
Door het zeefproces ontstaan er ook minder problemen bij het injecteren van mest.

Gezeefd vurenzaagsel:

 • Is het hele jaar op afroep leverbaar door een continu productieproces.
 • Het gehele jaar een vers product met een constante kwaliteit.


Gemalen fijnsparzaagsel met toevoeging van kalk (losgestort per ton)

Dit product wordt licht klam geleverd, waardoor het niet stuift. Het product blijft goed in de box liggen en droogt eenmaal in de box vrij snel op. Waardoor er alsnog een droog ligbed ontstaat voor het rundvee. Het product is in eerste instantie gezeefd om het aandeel schors te minimaliseren. Daarna wordt het fijnsparzaagsel gemalen waardoor er een product ontstaat met een fijne structuur. Eventueel schurende werking op de hakken van het rundvee worden hiermee geminimaliseerd, tevens ontstaan hierdoor minder problemen met strooimachines en bij het mest- injecteren.

Gemalen fijnsparzaagsel met toevoeging van kalk is vooral geschikt voor gebruik op een koematras en op rubbermatten.

In het product wordt 150 KG Powercal per 1.000 KG vermengd. Hierdoor heeft het een hogere PH- waarde en zal er minder bacteriegroei plaatsvinden. Dit werkt ook door op het land!

 

NIEUWS - April 2013

Gemalen fijnsparzaagsel is vanaf heden ook leverbaar met LAVA3!

Lava3 geeft goede droge boxen en is bacterie remmend. Lava3 zuivert wonden zoals speenbetrappen en klauwontstekingen. Bij voldoende gebruik in de stal wordt de ammoniakuitstoot sterk verminderd. Ammoniak en stikstof zijn vluchtige stoffen die door Lava3 snel worden gebonden. Door de reductie van ammoniakgas, minder vliegen in de stal. Als koeien al of niet per ongeluk van het meel eten, is dat geen probleem. Lava3 heeft geen schrale of gevoelige spenen tot gevolg.


Gemalen vlas (losgestort per ton)

Nieuws September 2014: Vanaf heden weer volop verkrijgbaar!!

Gemalen vlas is een 100 % plantaardig stalstrooisel dat zijn herkomst vindt in de Franse textielindustrie. Bij het productieproces van linnen, ontstaat als restproduct het vlasstrooisel.

Het vlasstrooisel wordt vermalen en droog opgeslagen zodoende ontstaat er een zeer geschikt en economisch voordelig stalstrooisel voor de rundveehouderij.
Na vermalen en zeven bestaat het gemalen vlas uit de volgende fracties, Hieruit blijkt dat het aandeel stof in het product gemalen vlas gering is.

Fractie < 4,0                    63,46%
Fractie < 2,0 tot > 1,4       2,20%
Fractie < 1,4 tot > 0,25     25,96%  
Fractie < 0,25                  8,39%

Kenmerken van gemalen vlas:

 • Zacht strooisel.
 • Laag BTW tarief: 6 %
 • Goed absorptievermogen door hoog droogstofgehalte.
 • Gemalen vlas blijft rul in de ligbox.
 • Minder kans op klebsiella bacterie doordat er geen schors in het product aanwezig is.
 • Neutrale PH waarde, hierdoor snel composteerbaar en niet verzurend op de bodem.
 • Positieve bijdrage bij mestvergisting.
 • Goed injecteerbaar.
 • Alleen losgestort verkrijgbaar.

Gemalen tarwestro

Gemalen en uitgezeefd tarwestro (1-3 mm). Tijdens het productieproces wordt het product tevens ontstoft en hierdoor is het een zeer geschikt alternatief als stalstrooisel in de ligbox voor rundvee.

Producteigenschappen:

 • zeer fijne en zachte structuur.
 • licht van kleur.
 • ontstoft.
 • Hoge kwaliteit tarwestro.
 • Hoog absorberend vermogen.
 • milieu- en diervriendelijk.
 • Geschikt voor rundvee.
 • Verpakt in handige 20 Kg. baal.

Gemalen koolzaadstro

Gemalen koolzaadstro neemt veel vocht op en is daardoor uitstekend bruikbaar als strooisel in ligboxen van melkvee en jongvee. Van nature is dit stro nogal stug, maar door het malen wordt het zacht en ontstaat een comfortabel ligbed. Ook hiervoor geldt het lage BTW-tarief.